To be or not to be successful!

Hvordan kan det være at mange på papiret succesfulde erhvervsledere ikke føler sig specielt succesfulde? Deres virksomheder vækster, de bor det rigtige sted, bilen er stor og det kører bare derudad. Alt der kan måles på ligger i top-3. 

I stille øjeblikke ved lederen godt, at profit-citronen bliver presset på bekostning af kundeservice og medarbejderplejen. I stille øjeblikke ved toplederen godt, at arbejdsklimaet er blevet frygtbaseret. Frygten for at træde ved side af og ikke at nå kpi’erne. 

Direktøren kommer hjem og råber lidt for højt af familien og kan ikke hurtig nok tjekke mails. 

 Business er jo en alvorlig sag!

Hvad hvis vi kikker på den personlige succes, som noget der ikke måles på en materialistisk målestok?

Og vi definerer en ny ramme for succes bestående af følgende 3 parametre:

1.     Alt ’succes’, der er afhængig af en offentlig anerkendelse vil uomtvistelig på et tidspunkt genere en følelse af usikkerhed og depression, hvilket alt afhængighed gør.

2.     Når succes bliver defineret ud fra et slutresultat og kontante mål, har livet det med at blive en kamp om at nå målet. Glæden bliver hele tiden noget, der ligger ude i horisonten.

3.     Hvis succes defineres ud fra, hvad vi kan akkumulere af ting vil angsten hele tiden ligge i baggrunden. Angsten for at miste det vi har og angsten for ikke at få det vi i fremtiden ønsker. Angsten for at fejle. Stress bliver den faste følgesvend. 

Succes er en personlig sag og styret af vores historie. Den historie vi fortæller til os selv om os selv. 

Det er aldrig for sent at finde et fredfyldt sted og tænke over spørgsmålene:

 

Hvad betyder succes for mig?

 

Hvad skal jeg ændre for at blive et mere succesfuldt menneske på mine egne præmisser?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mette Reebirk