Søg og du skal finde – men søger du det rigtige sted?

Hvis bare jeg fik den forfremmelse ville jeg få det godt. Mange kender sikkert jagten på det næste job, bonus eller lønforhøjelsen, der skal sikre den økonomiske tryghed, gøre en ende på følelsen af usikkerhed eller hvad vi nu måtte mene vi har brug for, for at leve det gode liv, økonomisk sikret og uden bekymringer. 

Oftest viser det sig, at efter et stykke tid med den nye titel og det fede sommerhus opstår følelsen igen af, at noget mangler og nye problemer og usikkerheder dukker op.

Ydre forandringer viser sig ofte ikke at være løsningen på det virkelige problem nemlig, at du ikke føler dig hel, som den du er. Vi tror ofte, at problemet ligger i, at vi mangler penge, en ny kæreste, en ny chef, likes, popularitet. Og der er lige her, at kæden hopper af cyklen. 

Mine erfaringer og dem jeg møder gennem mine kunder siger mig, at vi ikke finder det vi i virkeligheden søger, nemlig fred i sindet til at møde virkeligheden, som den er uden for os selv. 

Om du så fik nok så mange penge, den smukkeste kæreste på jorden, en million likes og blev den mest poplære person i verden eller endog fik en ny chef ville det ikke give dig den fred i sindet, som vi alle søger. Ja, måske ovenikøbet tværtimod!

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.” ― Viktor E. Frankl, Man's Search for Meaning

Jeg har lagt mærke til at mange oplever, at fordi de er + 50 år synes det som om, at virksomheder ikke længere er interesseret i at hyre dem.

Hvad gør det ved os, når vi tror på den tanke, at grunden til, at vi ikke kommer i betragtning til et job er på grund af vores alder?

De fleste bliver vrede, indebrændte og føler sig ringere end andre. Og hvem har lyst til at hyre mennesker, der er indebrændte, vrede og som føler, at de er gået bagom dansen?

Og når vi ikke tror på den tanke, at vi har et for højt stelnummer, når vi har fået et afslag, så tænker vi måske bare, at det bliver spændende med den næste ansøgning og for øvrigt har jeg længe haft lyst til at få mig et cvr.nr, så jeg kan hjælpe mennesker ved siden af et lønmodtagerjob. Vi bliver modigere og mere nysgerrige på, hvad vi kan lære ved at gå nye veje.

Når vi ikke længere vælger at lade det være op til omverden (chef, ægtefælle etc.), hvorvidt vi har fred i sjælen får vi et vildt overskud til at møde den virkelige virkelighed (og ikke den vi skaber oppe i hovedet) meget venligere og med mere overskud og kreativitet.

 

 

Mette Reebirk