Det du drømmer om er lige foran dig!

Vi skaber ikke muligheder, vi skaber begrænsninger for muligheder er der altid.

Forlede dag var jeg inviteret til et møde i en gruppe af ledere. Vi skulle tale om de ledelsesmæssige dilemmaer de møder i deres hverdag.

Jeg spurgte dem, om de virkelig var interesseret i, at situationerne de oplevede, som dilemmafyldte skulle forandre sig?

Svaret var JA samtidig med, at de fortsatte med at forklare, hvorfor det ikke kunne lade sig gøre på grund af alverdens årsager.

Jeg udfordrede dem og sagde, at de tog fuldstændig fejl. 

Enhver situation eller dilemma er skabt af en tanke om, hvordan virkeligheden er. 

Gennem vores tanker og bevidsthed skaber vi en illusion af et bestemt og uforanderligt verdensbillede. En overbevisning, som vi oftest ganske ubevidst gør alt for at bevare og ikke udfordre fordi vi tror det er rigtigt.

Jeg fik gruppen til at undersøge, hvordan de spænder ben for sig selv gennem deres tanke-skabte benspænd.

De fik en Ah-oplevelse!

Det er ikke blot ledere i en ledergruppe, der er overbevidste om, at de ved, hvad der er muligt og hvad der ikke er. Mennesker på udkik efter det næste de skal i deres arbejdsliv oplever jeg også er oppe imod, hvad de tror er muligt og hvad de er overbevidste om ikke er muligt.

Jeg talte med en spændende erfaren kvinde på Linkedin, der havde gang i diverse projekter med startups og bestyrelsesarbejde, som hun beskrev med entusiasme og engagement. Og samtidig var hun også på udkik efter drømmejobbet!

Nogen gange kan vi ikke se, at det vi lige er i færd med er drømmejobbet fordi vi lever i en fiktiv virkelighed oppe i hovedet.

Når vi er parate til at være åbne over for det vi tager fejl af, bliver vores verden større og mulighederne, som hele tiden har været der bliver tydelige for os. 

Det er, hvad vi tror vi ved, der forhindrer os i at se, at det vi drømmer om er lige foran os. Michael Neil

 

 

Mette Reebirk