Sådan bliver du venligere ved dig selv – det smitter af på dine omgivelser!

Får at være livsduelig hele livet og opleve et venligere liv er vi mange, der har brug for at skrue op for noget og ned for noget andet. Mange af de dygtige og erfarne mennesker jeg taler med i løbet af en uge er for hårde ved dem selv. 

Jeg tænker også, at en af årsagerne til den meget lidt kærlige retorik i dagpressen og på de sociale medier til dels bunder i, at vi er for hårde ved os selv og det går faktisk også udover vores næste.

 Mine iagttagelser går på, at vi kan skabe et sjovere og bedre liv for os selv og fællesskabet, når vi vælger følgende fra og noget andet til:

 

Det ukærlige liv – vælg fra!                                  

Jeg må aldrig lave fejl.

Alle skal kunne lide mig.

Jeg skal have kontrol over alt.

Jeg skal være i super form og smuk.

Når jeg bliver fyret, syg, stresset etc. – Det er også fordi jeg ikke er dygtig nok, for gammel, ikke fit nok. Jeg skal bare tage mig sammen og se at komme ud over rampen.

 Det kærlige liv - vælg til!

 Jeg må begå lige så mange fejl, som jeg nu begår. Det gør alle andre også. 

Da jeg ikke altid kan lide mig selv og heller ikke kan lide alle mennesker er det ok, hvis alle ikke synes jeg er en gave til menneskeheden.

Jeg skal have styr på 80 % af det jeg reelt har kontrol over. Det er en illusion at tro, at vi kan have 100 % styr på alt. Det har ingen!

Jeg skal passe på min krop på en balanceret facon og glæde mig over, når jeg føler mig lækker fordi jeg ved, at der altid er en kontrast. Venstre eksisterer ikke uden højre og sådan er det også med meget andet i livet.

Jeg skal undersøge sandhedsværdien af tanken bag de dårlige følelser, fordi den vil vise sig at være falsk.  

Mette Reebirk