Hvad er dit kompas i dit arbejdsliv?

 

I de sidste 4 år har jeg hjulpet mange erfarne erhvervsfolk videre efter at de er blevet afskediget eller føler de står stille i deres nuværende stilling. Jeg har skrevet bogen “Work-life crossroads” om at re-designe et nyt arbejdsliv. Flere af mine kunder kommer efter, at de har været igennem et firmabetalt outplacement forløb uden den store effekt udover et pænt CV.

Jeg bliver også kontaktet af en del erfarne erhvervsfolk, som lige vil høre om jeg ikke kender nogen, der står og mangler sådan en som dem. Og det gør jeg oftest ikke. Det er der for øvrigt sjældent nogen der gør.

Virksomheder står ikke og mangler Ole, Henrik eller Charlotte. De mangler derimod svaret på nogle spørgsmål eller at blive præsenteret for nogle spørgsmål, de ikke vidste de burde kende svaret på. Mette Reebirk

Hvilket spørgsmål er du svaret på?

Min erfaring med at hjælpe ambitiøse mennesker videre med noget spændende og meningsfuldt nyt på arbejdsmarkedet har tydeligt vist, hvor vigtigt det er at kunne pakke sin erfaring og viden på nye måder ind i andre forretningsmæssige kontekster. 

Eksempler på det kunne være hoteldirektøren, der bruger sin viden om service i FMCG-industrien, designchef der ved, hvordan man bygger bro mellem de kreative og ingeniørerne, historielektoren, der rådgiver virksomheder om at finde ind til deres historiske DNA, eller CEO’en der bliver Zoo direktør og et dusin andre ligeså spændende historier. 

Det kræver langt mere end et pænt CV at skabe et nyt arbejdsliv efter måske mange år i den samme virksomhed. 

Jeg har udviklet forløbet ”Work-life Reframing”, med fokus på at pakke viden/erfaring og gøre den relevant i nye kontekster. 

Mennesker med en sag brænder igennem på en helt anden måde end dem blot med en titel.

Vejen går igennem at blive helt skarp på at kunne se det i markedet, som med fordel kan forbedres eller skabes. Dette krydret med at man bliver udfordret på at agere entreprenant og innovativt gør at forløbet ender med at kandidaten lander opgaver, interim stillinger eller faste jobs.

De fleste erfarne mennesker har brugt mange år på at udvikle solide kompetencer og skabe markante resultater. Nu er tiden moden til, at de samme mennesker bygger ovenpå alt det de kan gennem selv at udstikke en vej de vil udforske fordi, der er noget de vil udfordre og forbedre både hos dem selv og i verden.

 

 

 
Mette Reebirk