Er din benzin fred eller stress i dit arbejdsliv?

Nogen gange kunne det synes som om, at mennesker tror de skal være i en tilstand af frygt i form af stress tilført en smule vrede for ellers ville de nok bare sidde passiv og trille tomlefingre og vente på, at verden bliver en smule grønnere, som ved et mirakel.

Jeg ved ikke præcist, hvem der har bildt mennesker ind, at fred ikke initierer initiativ og foretagsomhed? 

For mit eget vedkommende er jeg fuldstændig motiveret og tændt uden vrede.

Jeg har lagt mærke til, at når jeg sætter mig ind i min bil og bevæger mig ud i trafikken uden at hidse mig op over de andre billister uanset, hvordan de kører er jeg en super god billist, der bevæger mig frem klar og med overskud. Det smitter af på verden har jeg lagt mærke til.

Eksemplet gør sig også gældende på arbejdspladsen. Lederen, der leder med fred træffer bedre beslutninger. Medarbejderen, der går med arbejde med fred oplever at være mere kreativ og gladere.

Når vi slipper den historie, vi fortæller os selv og som skaber frygt vil vi opleve, at vores arbejdsliv med et snuptag bliver venligere, hvilket vi også selv bliver.

 Fred kræver ikke to partner; den kræver kun en. Det er nødt til at være dig. Problemet begynder og ender der. Byron Katie

Hvilken historie skal du undersøge for at komme videre i dit arbejdsliv?

Mette Reebirk