Den ene ting der afgør din fremtidige succes

Når forandringer lykkes i organisationer og i business med det til følge at mennesker trives, udviklingsprojekter lever, kunderne er glade og kreativiteten blomstrer, hvor kigger vi så hen efter svar på, hvorfor der tilsyneladende er hul igennem til det vidunderlige arbejdsliv og den gode business?

Dr. Humberto Maturana har et bud på den hemmelig ingrediens i enhver succesfuld business og organisation. Den kommer vi tilbage til.

De fleste virksomheder oplever udfordringer og problemer. Det er helt normalt. Hvad der også er helt normalt er, at de fleste virksomheder kigger efter løsninger ved at skrue op for konkurrenceevnen ved at justere på pris og effektiviteten. De tager boksehandskerne på og viser både internt og eksternt, hvem der bestemmer. 

Men virker det? Det gør det sjældent i det lange løb!

Dr. Humberto Maturana skrev i 1998 artiklen til MIT; ” The Biology of Business: Love Expands Intelligence”. 

I artiklen beskrev han, at de fleste problemer i virksomheder løses bedst gennem følelsen ’kærlighed’, som er den eneste følelse, der får kreativitet og intelligens til at kunne udfolde sig. 

Mange mennesker forbinder ikke ’kærlighed’ og deres arbejde med hinanden og det synes jeg, at man skal gøre noget ved. Og med ‘man’ mener jeg både dig som menneske med et arbejdsliv og virksomheder, som bryster sig af at have de bedste medarbejdere, de bedste kunder, den bedste forretning og den bedste grund til at være sat i verden.

Jeg er overbevidst om, at kernen i ethvert menneske er kærlighed. 

Når vi stortrives i vores arbejdsliv er det fordi vi elsker det vi møder og den vi giver os selv lov til at være. 

Det smitter og skaber ringe, der åbner vores verden og gør os modigere og vi ser nye muligheder.

·      Hvad elsker du ved dit nuværende arbejdsliv?

·      Hvad ville du elske at være med til at skabe fremadrettet og hvorfor?

·      Hvordan skaber I en organisation, som er drevet af mennesker, der elsker deres arbejde?

 

 

 

 

Mette Reebirk