Vil så gerne have, at du bliver lidt længere – Mentale Onboarding skal der til.

I en tid, hvor arbejdspladser konstant er på udkig efter nye talenter og gerne vil sikre, at deres medarbejdere ønsker at blive, står HR og ejerledere overfor den udfordring, det er at integrere nye medarbejdere på en måde, der både er meningsfuld og skaber en stærk tilknytning.

 Tilknytning er afgørende.

Mange virksomheder glemmer dog den usynlige bagage, som nye medarbejdere bringer med sig.

Hvordan sikrer vi, at de gamle historier ikke skaber kaos i nye omgivelser?

Jeg arbejder med netop denne problematik, og har skrevet en bog om, hvordan vores tanker ofte spiller os et puds, der spænder ben for et godt arbejdsliv.

Jeg har derfor udviklet konceptet "Mental Onboarding".

Mental Onboarding giver nye medarbejdere de værktøjer, de har brug for i deres nye rolle, så de med selvtillid kan møde de uundgåelige dilemmaer, som vil opstå, uden at gamle, ødelæggende historier forstyrrer deres integration i den nye virksomhed.

 Forestil dig en nyansat, der står over oplevelsen af at føle sig overset til en vigtig opgave.

Uden mental forberedelse kan dette opfattes, som en gentagelse af tidligere oplevelser, hvilket fremkalder angst og skaber en følelse af at være uønsket og ikke dygtig nok.

Gennem mental onboarding lærer den nye medarbejder at anerkende denne reaktion, som en gammel historie og i stedet spørge ind til beslutningsprocessen eller proaktivt søge feedback i stedet for at begynde at overveje at finde et nyt job.

Det er langt fra alt det vi tror på, der er sandt.

Denne indsigt er magtfuld og kræver at medarbejderen kan skelne mellem det de konkret oplever og den historie de uskyldigt fortæller sig selv.

 Medarbejderen får mulighed for at se på tingene på en ny måde, der skærer gennem støj og misforståelser, og gør det muligt for medarbejderen at møde arbejdspladsen med et frisk perspektiv.

 Jeg har været gæst på en del podcast, hvor lyttere har ringet ind og ville have gode råd om netop dilemmaer, der lægger sig op ad ovenstående. Der er mange nyansatte, der relativt hurtigt begynde at tænke, at det job de har landet måske alligevel ikke er ‘drømmejobbet’.

Mental onboarding sikrer, at nye medarbejdere ikke falder i fælden og fortolke hver situation gennem linsen af tidligere erfaringer, men i stedet forholder sig til de reelle omstændigheder og kultur i deres nye arbejdsmiljø.

Denne tilgang er ikke blot teoretisk; den er praktisk og direkte anvendelig. Den udstyrer medarbejderne med en forståelse af, hvordan de kan navigere i arbejdslivet uden at gamle mønstre forhindrer dem i at udfolde deres fulde potentiale.

Ved at indarbejde mental onboarding i introduktionsprogrammer kan vi skabe en arbejdsstyrke, der ikke alene er produktiv og engageret, men også mentalt forberedt til at håndtere det uforudsete.

 Det er ikke længere nok at give nye medarbejdere en tjekliste og en rundvisning på kontoret; vi skal også give dem værktøjerne til at omskrive deres indre narrative for at trives i nye omgivelser.

For mere information tjek: Mental Onboarding

Mette Reebirk