Fra Barnets Sind til Voksen Stress: Rejsen tilbage til Indre Ro

Da jeg var lille, betragtede jeg verden med nysgerrighed, undren og en umiskendelig følelse af fred.

Et blik ind i øjnene på et nyfødt barn minder os om den naturlige ro og renhed, vi alle engang besad.

Men hvad sker der, når dette barn vokser op og står over for verdenens kompleksiteter?

Forskning inden for kognitiv psykologi peger på, at vores tanker og overbevisninger har en dyb indflydelse på vores mentale trivsel.

Kognitiv adfærdsterapi (KAT) arbejder eksempelvis med ideen om, at det ofte er vores negative tænkemønstre, der fører til mentale helbredsproblemer som depression og angst.

Neurovidenskab bakker dette op. Vores hjerner, som er utroligt plastiske, kan forme og omforme sig baseret på vores oplevelser og de historier, vi fortæller os selv.

I dagens moderne verden fyldes vores sind hurtigt med budskaber, overbevisninger og historier vi skaber fra vores omgivelser, der former vores virkelighedsopfattelse.

Vi møder virkeligheden gennem vores fortælling om virkeligheden, hvilket ofte ikke er en særlig venlig version.

Men hvad nu hvis vi kunne spole tiden tilbage? Hvad hvis vi kunne vende tilbage til det barns sind, der ser verden uden fordomme?

Titlen på min bog, "The Tipping Point: Life Force Comes From Questioning Your Thoughts", beskæftiger sig netop med denne rejse.

Ved at udfordre og stille spørgsmålstegn ved de indre narrativer, vi bærer med os, kan vi begynde at finde den ro, vi engang kendte. For det meste af de historier vi fortæller os selv og som skaber smerte i vores liv er ikke sande.

Jeg er blevet inviteret til flere amerikanske podcasts for at diskutere dette emne, hvilket viser, hvor relevant og vigtigt det er for mennesker i hele verden.

Hvis du også føler, at verdenen undertiden kan være overvældende, og du søger en vej tilbage til en indre ro, vil jeg invitere dig til at tage denne rejse med mig.

Udfordr dine tanker, genopdag dit barnlige sind, og find vejen tilbage til din indre ro, som blot er en tanke borte.

Mette Reebirk